Help - Words broken up on next line


N

NeedHelp

Problem: When I am typing in MS Word 2007 the last word of my line will break
off and go to the next line. It is as if I have asked it to hyphenate words,
however I didn't and it does not put a "-" in the break. It also may break
after only the first letter of the word and then continue the rest of the
word on the next line.

Desired Solution: For words that will not fit on a line to automatically be
moved to the next line rather than just break off.

What I have tried: I thought it may have been an issue with "text wrapping",
"word wrap", "hyphenation", margins, or default settings. I cannot fix it by
editing those. I have tried "removing" formatting as well. Nothing has worked
to remove it. I have stumped two tech support people with this issue as well.

How it Started: It started when I pasted some text from a web site into
Word. I thought perhaps that messed up the formatting, but it doesn't make
sense that it would effect everything... Now when I open a new document the
same thing happens. Somehow it has altered my settings of Word, not just the
one document.

Any help would be much appreciated. I have my MS Office 2007 CDs so as a
last resort I could uninstall & reinstall, but I think there must be an
easier solution. Thanks for your help!
 
Ad

Advertisements

T

Twayne

In
NeedHelp said:
Problem: When I am typing in MS Word 2007 the last word of my line
will break off and go to the next line. It is as if I have asked it
to hyphenate words, however I didn't and it does not put a "-" in the
break. It also may break after only the first letter of the word and
then continue the rest of the word on the next line.

Desired Solution: For words that will not fit on a line to
automatically be moved to the next line rather than just break off.

What I have tried: I thought it may have been an issue with "text
wrapping", "word wrap", "hyphenation", margins, or default settings.
I cannot fix it by editing those. I have tried "removing" formatting
as well. Nothing has worked to remove it. I have stumped two tech
support people with this issue as well.

How it Started: It started when I pasted some text from a web site
into Word. I thought perhaps that messed up the formatting, but it
doesn't make sense that it would effect everything... Now when I open
a new document the same thing happens. Somehow it has altered my
settings of Word, not just the one document.

Any help would be much appreciated. I have my MS Office 2007 CDs so
as a last resort I could uninstall & reinstall, but I think there
must be an easier solution. Thanks for your help!

It sounds like normal.dot has been changed. Delete it and let the program
recreate it. You'll lose any macros or other data you might have stored in
it, but ... .
NOTE: Do a disk search for normal.dot; there could be more than one of
them but only one will get used. Delete them all.

HTH,

Twayne
 
P

Peter T. Daniels

Don't delete your normal.dot (if it has macros, customizations, etc.),
but rename it to, say, normal.dotold. When Word makes you a new one
and the problem is fixed, you can transfer your customizations. When
Word makes you a new one and the problem _isn't_ fixed, you can
unrename it and still have your customizations.
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top