G
Guy Anckaert
chocoladebiscuit
-----------------
5 eieren
150 gr suiker
135 gr bloem
15 gr cacaopoeder
mespunt bakpoeder
Meng de suiker en eieren in een hittebestendige kom en warm ze al roerend op
in een warmwaterbad tot 37 °.
Neem de kom eruit.
Klop vervolgens met de mixer goed op tot er een zeer stevige massa ontstaat.
Spatel de bloem en het bakpoeder samen met de cacaopoeder voorzichtig onder.
Giet het beslag in een ingevette vorm en bak het 35 minuten op 180 °.
Haal ze uit en laat ze afkoelen.
Daarna kan je ze versieren.
chocoladeglazuur
-----------------
150 gr poedersuiker
40 gr warm water
paar lepels cacaopoeder of gewone chocolade naargelang je de kleur zelf wil
Zeef de poedersuiker in een beslagkom.
Roer beetje bij beetje het warm water bij tot het een dik vloeibaar beslag
wordt dat juist smeerbaar is.
Doe er dan de cacaopoeder of chocolade bij.
Laat opstijven in koelkast en strijk het over de nog lauwe taart.
Als de glazuur te vloeibaar is kan je er nog wat poedersuiker aan toevoegen.
Als je nog recepten wil moet je het maar vragen heb het bakboek van de KVLV.
Groetjes elke
-----------------
5 eieren
150 gr suiker
135 gr bloem
15 gr cacaopoeder
mespunt bakpoeder
Meng de suiker en eieren in een hittebestendige kom en warm ze al roerend op
in een warmwaterbad tot 37 °.
Neem de kom eruit.
Klop vervolgens met de mixer goed op tot er een zeer stevige massa ontstaat.
Spatel de bloem en het bakpoeder samen met de cacaopoeder voorzichtig onder.
Giet het beslag in een ingevette vorm en bak het 35 minuten op 180 °.
Haal ze uit en laat ze afkoelen.
Daarna kan je ze versieren.
chocoladeglazuur
-----------------
150 gr poedersuiker
40 gr warm water
paar lepels cacaopoeder of gewone chocolade naargelang je de kleur zelf wil
Zeef de poedersuiker in een beslagkom.
Roer beetje bij beetje het warm water bij tot het een dik vloeibaar beslag
wordt dat juist smeerbaar is.
Doe er dan de cacaopoeder of chocolade bij.
Laat opstijven in koelkast en strijk het over de nog lauwe taart.
Als de glazuur te vloeibaar is kan je er nog wat poedersuiker aan toevoegen.
Als je nog recepten wil moet je het maar vragen heb het bakboek van de KVLV.
Groetjes elke