ldap error - 17766

Discussion in 'Mac Office Entourage' started by MKnight, Sep 24, 2007.

  1. MKnight

    MKnight Guest

    I have outlook 2003 configured with the following info and it works

    server: ldap.xyz

    port 389

    no SSL needed

    Search base is:

    ou=employees,0=imc

    I set this up in entourage and when I do a search for an contact I get
    'An Unknown Error has occured (-17766)

    I looked it up and tried a few things but still get this error.

    Anyone have any insight on why it works in Outlook 2003 but not
    Entourage?
     
    MKnight, Sep 24, 2007
    #1
    1. Advertisements

  2. MKnight

    Jolly Roger Guest

    Hmmm... That doesn't look like a normal search base to me. Usually it's
    something like:

    dc=mydomain,dc=com

    --
    Please let me know if you send email to this address so that I can be
    sure your email doesn't get eaten by pobox.com's ultra-aggressive SPAM
    filter.

    Help improve usenet. Kill-file Google Groups:
    http://improve-usenet.org/

    JR
     
    Jolly Roger, Sep 24, 2007
    #2
    1. Advertisements

  3. MKnight

    MKnight Guest

    I tried that as well and get a different error, -17768.

    The search base I mentioned earlier works in Outlook 2003 on Windows
    XP, why wouldn't it work in Entourage?
     
    MKnight, Sep 24, 2007
    #3
  4. MKnight

    Jolly Roger Guest

    (Top posting fixed - see http://www.caliburn.nl/topposting.html)

    Not sure - I'm no LDAP expert. You might try is:

    1. Quit all applications that communicate over the network but Entourage.

    2. Open a terminal window, and enter this command:

    sudo tcpdump -s 0 -A -i en0 port 389

    3. Now make Entourage connect to the LDAP server and watch the output
    in the terminal window.

    You should see a dump of the communication between Entourage and the
    LDAP server, including the search base. You will probably see the exact
    error message sequence being returned by the LDAP server. You can
    probably give that to your network administrator and have him tell you
    what you need to change.

    (To stop tcpdump, type Control-C on your keyboard.)

    --
    Please let me know if you send email to this address so that I can be
    sure your email doesn't get eaten by pobox.com's ultra-aggressive SPAM
    filter.

    Help improve usenet. Kill-file Google Groups:
    http://improve-usenet.org/

    JR
     
    Jolly Roger, Sep 24, 2007
    #4
  5. MKnight

    MKnight Guest

    How embarassing! I was using:

    ou=employees,0=imc

    but it was ou=employees,o=imc

    I misread the zero for the letter 'o'

    Everything is working ok now !

    Thanks for your prompt response.
     
    MKnight, Sep 24, 2007
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.